Hola hola ja sitä rataa!
Huomasin, että viimeaikaiset tekstini ovat olleet melko vakavaluontoisia. Johtuneeko sitten syksystä, kiireestä vai mistä, en tiedä, mutta ajattelinpa julkaista väliin vähän leppoisempaa tekstiä! Nimittäin se mikä pelastaa kaiken - RUOKA.
Niin, ja sitä "vakavampaa tekstiä" tulossa taas myöhemmin tällä viikolla - stay tuned!
Hey hey!
I noticed that my texts have been pretty serious lately. I'm not sure if it's because autumn darkness, being busy or what, but now I desided to tell you about something slightly lighter. The thing that saves it all - FOOD.
And yea, more serious text coming later this week again - stay tuned!
________________________________
Se hetki kun mielesi tekee jotain hyvää. Kahvin kanssa, tyhjänä hetkenä, kirjoittaessa, lukiessa, kun väsyttää… ja sitten et anna itsellesi lupaa kajota keksipurkkiin tai pakastimen jäätelövalikoimaan. Sen sijaan jääkaapistasi löytyy jotakin taivaallista, joka liimaa kielen kitalakeen ja hampaat yhteen. Sen maku on täyteläinen ja mössö niin täyttävää, että sen jälkeen ei tee mieli mitään muuta. Maapähkinävoi.
Tässä
yksinkertainen resepti hetkelliseen onneen:
Tarvitset:
Haluamasi määrän maapähkinöitä
Jonkunlaisen (tehokkaan) blenderin
Kauniin purkin
valmiille tuotokselle
The
moment when you want something good to eat. With coffee, when you don’t have
anything to do, you write, you read, when you are tired… and yet you don’t give
yourself the change to touch the cookie jar or the ice cream storage of your
freezer. Instead, there is something heavenly in your fridge that sticks your
tongue on your palate and your teeth’s together. The taste is so rich and this
mash so filling that you don’t need anything else after. Peanut butter.
Here
is simple recipe to short happiness:
You need:
As much as plain peanuts
you want
Some kind of (powerful) blender
Pretty jar
for your ready product
![]() | |
Tee näin:
1. Lämmitä
uuni 175 asteeseen
2. Paahda
maapähkinöitä uunissa 15–20 minuuttia, riippuen
haluamastasi paahto-asteesta ja uunisi tehosta.
3. Kuori
maapähkinät (varo, ettet polta sormia!) ja heitä kuoritut pähkinät blenderiin.
(Suosittelen kuorimista paremman lopputuloksen saavuttamiseksi, mutta jos
todella laiskottaa, sen voi jättää myös välistä.)
4. Laita
kone käyntiin ja tee voista juuri niin ”crunchya”
tai ”smoothia” kuin itse tahdot. Töki tarvittaessa hieman lusikalla, jos
terä pyörii tyhjää.
5. Purkita
ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.
Do
like this:
1. Preheat the oven to 175 degrees Celsius
2. Roast the peanuts for 15-20 minutes, depending how dark you want
your peanut butter to be and considering the power of your oven.
3. Peel the peanuts (watch out not to burn your fingers!) and throw the pealed peanuts in to the
blender. (I recommend to peel the nuts to get better outcome but if
you feel really lazy, you can skip this part)
4. Set the blender on and blend
as crunchy or smooth peanut butter you want. You can help the blender a
bit with spoon if needed.
5. Put your fresh peanut butter in to the jar and let it cool down. Store in the fridge.
Nauti
suoraan purkista, riisikakkujen, hedelmien (erityisesti banaanin!),
pannukakkujen tai puuron kanssa… vain taivas on rajana.
#maapähkinävoi
#Riikkakokkaa #superkokki
Enjoy
straight from the jar, with rice cakes, fruits (especially banana!), pancakes, oatmeal…
only heaven is the limit.
#peanutbutter #Riikkaiscooking #superchef
#hookingandcooking
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti