24. heinäkuuta 2015

Hooking and cooking 2 – Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat / Zucchinis filled with minced meat

In English below.

Yleensä selailen postissa tulleet mainokset läpi ja metsästelen ruokatarjouksia. Tällä kertaa tarjoukset eivät saaneet minua kauppareissulle, mutta bongasin hyvän kuuloisen reseptin. Sitäpä sitten lähdin toteuttamaan pienellä muunnoksella yksinkertaisemman suuntaan.
Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Tarvitset: 
Läskin kesäkurpitsan 
Puolikas isosta sipulista tai yksi pieni
n. 200 g jauhelihaa 
Mausteita, joista tykkäät* 
1,5 dl Mozzarella juustoraastetta 

*Itse käytin perus mustapippuri, valkopippuri ja suola, mutta voisi olla myös basilika, alkuperäisessä reseptissä mainittu pesto tai vaikkapa chili!

Minä tein näin!
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2. Kuullota sipulit pannulla ja lisää tämän jälkeen jauheliha. Kun jauhelihasi tirisee pannulla, siirry vaiheeseen 3.
3. Leikkaa kesäkurpitsan päät pois ja sen jälkeen mukavan kokoisiksi palasiksi. Koverra lusikalla kuopat jokaisen kesäkurpitsapalan keskelle, mutta jätä hieman pohjaa. 
4. Mausta jauheliha haluamillasi mausteilla ja maista. Sekoita noin 1 desi juustoa jauhelihan joukkoon. 
5. Täytä kesäkurpitsakupit jauhelihamössöllä ja lisää päälle loput juustoraasteesta. Nosta tuotokset uuniin ja paista noin 20 minuuttia.

[Tuntui, että kesäkurpitsat eivät meinanneet kypsyä ollenkaan! Kun oli pakko saada jo ruokaa ja halkaisin ensimmäisen, ne olivatkin täydellisiä! Tsäkällä nappiin.]

Kylkeen vähän salaattia tai sitten avokado-raejuusto mössöllä varustettuja riisikakkuja!

ps. Muistathan hyödyntää myös kesäkurpitsan sisuksen! Mausta hieman suolalla ja pippurilla ja lisää salaattiin, hyvää on! 

#hookingandcooking #kokkausta #lounasaika #päivällinen #hyväruoka #superruoka
 
Ready from the oven!
__________________________________________________________________________


Usually I scan through the food store ads that come with mail. This time I found this good sounding recipe instead of cheaper foods. I changed it a bit and did it with smaller amount than original recipe.
(You can find the original recipe in Finnish from here.)

You need:
1 fat zucchini 
half of an big onion or small whole one
about 200g minced meat 
spices you prefer*
1,5dl of grated mozzarella cheese 

*I used only basic black pepper, white pepper and salt. The original recipe was using arrabbiatta pesto. Basil or chili could also be nice!

I did like this!
1. Preheat oven to 225 degree Celsius
2. Fry onions on a pan for a while and then add minced meat. While your meat is getting brown do step number 3.
3. Cut off the ends of zucchini and slice it nice looking bites (about 6-7cm thick). Cover holes in the middle zucchinis with a spoon but leave a bit of base. 
4. Spice the meat with the spices you want and taste. Mix about 1 dl of the cheese with meat. 
5. Fill zucchinis with the ready minced meat mix, add rest of the cheese and lift in to the oven for about 20 minutes.

Serve with green salad or avocado- cottage cheese mix with rice cakes! Yummy!

ps. Remember to use the inside of zucchinis you just covered out. For example, spice with salt and pepper and add to your green salad. Really good! 

#hookingandcooking #luchtime #dinnertime #goodfood #superfood

Serving with avocado- cottage cheese mix and rice cakes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti