26. lokakuuta 2015

Hooking and cooking 3: Maapähkinävoi - Peanut butter

English version between.

Hola hola ja sitä rataa!
Huomasin, että viimeaikaiset tekstini ovat olleet melko vakavaluontoisia. Johtuneeko sitten syksystä, kiireestä vai mistä, en tiedä, mutta ajattelinpa julkaista väliin vähän leppoisempaa tekstiä! Nimittäin se mikä pelastaa kaiken - RUOKA. 

Niin, ja sitä "vakavampaa tekstiä" tulossa taas myöhemmin tällä viikolla - stay tuned!

Hey hey!

I noticed that my texts have been pretty serious lately. I'm not sure if it's because autumn darkness, being busy or what, but now I desided to tell you about something slightly lighter. The thing that saves it all - FOOD.
And yea, more serious text coming later this week again - stay tuned!


________________________________

Se hetki kun mielesi tekee jotain hyvää. Kahvin kanssa, tyhjänä hetkenä, kirjoittaessa, lukiessa, kun väsyttää… ja sitten et anna itsellesi lupaa kajota keksipurkkiin tai pakastimen jäätelövalikoimaan. Sen sijaan jääkaapistasi löytyy jotakin taivaallista, joka liimaa kielen kitalakeen ja hampaat yhteen. Sen maku on täyteläinen ja mössö niin täyttävää, että sen jälkeen ei tee mieli mitään muuta. Maapähkinävoi.

Tässä yksinkertainen resepti hetkelliseen onneen:


Tarvitset:
Haluamasi määrän maapähkinöitä
Jonkunlaisen (tehokkaan) blenderin
Kauniin purkin valmiille tuotokselle



The moment when you want something good to eat. With coffee, when you don’t have anything to do, you write, you read, when you are tired… and yet you don’t give yourself the change to touch the cookie jar or the ice cream storage of your freezer. Instead, there is something heavenly in your fridge that sticks your tongue on your palate and your teeth’s together. The taste is so rich and this mash so filling that you don’t need anything else after. Peanut butter.

Here is simple recipe to short happiness:

You need:
As much as plain peanuts you want
Some kind of (powerful) blender
Pretty jar for your ready product



Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen
2. Paahda maapähkinöitä uunissa 15–20 minuuttia, riippuen haluamastasi paahto-asteesta ja uunisi tehosta.
3. Kuori maapähkinät (varo, ettet polta sormia!) ja heitä kuoritut pähkinät blenderiin. (Suosittelen kuorimista paremman lopputuloksen saavuttamiseksi, mutta jos todella laiskottaa, sen voi jättää myös välistä.)
4. Laita kone käyntiin ja tee voista juuri niin ”crunchya” tai ”smoothia” kuin itse tahdot. Töki tarvittaessa hieman lusikalla, jos terä pyörii tyhjää.
5. Purkita ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.


Do like this:
1. Preheat the oven to 175 degrees Celsius
2. Roast the peanuts for 15-20 minutes, depending how dark you want your peanut butter to be and considering the power of your oven.
3. Peel the peanuts (watch out not to burn your fingers!) and throw the pealed peanuts in to the blender. (I recommend to peel the nuts to get better outcome but if you feel really lazy, you can skip this part)
4. Set the blender on and blend as crunchy or smooth peanut butter you want. You can help the blender a bit with spoon if needed.
5. Put your fresh peanut butter in to the jar and let it cool down. Store in the fridge.



Nauti suoraan purkista, riisikakkujen, hedelmien (erityisesti banaanin!), pannukakkujen tai puuron kanssa… vain taivas on rajana.
#maapähkinävoi #Riikkakokkaa #superkokki

Enjoy straight from the jar, with rice cakes, fruits (especially banana!), pancakes, oatmeal… only heaven is the limit.
#peanutbutter #Riikkaiscooking #superchef


#hookingandcooking

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti