23. kesäkuuta 2015

Hooking and cooking 1: Nutella Cheesecake

English version in between the Finnish one.

Nutella – se taivaallinen hasselpähkinä-kaakao mössö paahtoleivän päälle, jota keskieurooppalaiset syövät joka aamu aamupalaksi. Omasta mielestäni kyseinen tuote on täysin yliarvostettu, mutta tiedän esimerkiksi erään tanskalaisen pelaajan, joka syö Nutella-leivän jokaisena kisa-aamuna ennen pelejä. Se on kuulemma avain voittoon. Ehkä pitäisi kokeilla.

Välillä Nutellaan iske kuitenkin himo. Yleensä tyydyn tutkiskelemaan tätä himoa hiljaa mielessäni, koska muistan aina, ettei se loppupeleissä olekaan niin hyvää kuin kuvittelen. Tällä kertaa Pinterestissä käveli kuitenkin vastaan ohje, jota en millään pystynyt sivuttamaan. Uunia ei tarvitse, jee!

En siis ole mikään leipuri, mutta Juhannuksen kunniaksi päätin antaa mahdollisuuden tälle herkkupommille. 


Nutella – heavenly hazelnut-cocoa spread with toast which middle European people eat every single morning. For my opinion this product is totally over rated but for example I know one Danish badminton player who eats Nutella toast every tournament morning before matches. That is the key to the win, I’ve heard. Maybe I should try that out.

Sometimes I get this craving for Nutella. Usually I settle for just thinking this craving quietly in my mind because I usually remember that it’s not as good that I think. This time I found this recipe from Pinterest that I couldn’t just pass. You don’t need an oven!

I’m not a baker but to celebrate Midsummer Day, I decided to give a change to this lovely cake. 


Tarvitset:
280g Digestive -keksejä
5 rkl  pehmeää, suolatonta voita
purkillinen (350g) (huoneenlämpöistä) Nutellaa
noin 2 dl (paahdettuja) hasselpähkinöitä (tai hasselpähkinärouhetta)
450g (huoneenlämpöistä) tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1,4 dl (siivilöityä) tomusokeria

You need:
280g Digestive biscuits (or graham crackers)
5 tbsp soft, unsalted butter
one jar (350g) of Nutella (at room temperature)
about 2 dl toasted and roasted hazelnuts (or hazelnut crunch)
450g cream cheese, e.g. Philadelphia (at room temperature)
1,4 dl icing sugar (sifted)


Tee näin:
1. Paahda hasselpähkinöitä 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Jauha blenderissä haluamasi kokoiseksi rouheeksi.
2. Murskaa keksit blenderillä. Kaada kulhoon, lisää voi ja 1rkl Nutellaa, sekoita kiinteäksi massaksi. Lisää 3rkl hasselpähkinärouhetta ja muovaa vielä niin, että saat kosteaa mutta hiekkaista mössöä.
3. Kaada seos 23cm kokoiseen (leivinpaperilla päällystettyyn) irtopohjavuokaan ja painele tasaiseksi pohjaksi. Nosta jääkaappiin.
4. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja siivilöity tomusokeri, kunnes se on tasaista. Lisää sopivasti Nutellaa ja sekoita jälleen tasaiseksi.
5. Levitä Nutellaseos varovasti pohjan päälle, sirottele koristeeksi loput hasselpähkinät ja vie vuoka takaisin jääkaappiin. Jääkaapita (=suomeksi pidä jääkaapissa) herkkukakkuasi vähintään 4 tuntia, mutta yön yli on passeli. Tarjoile suoraan jääkaapista.

Do like this:
1. Toast the hazelnuts in the oven at 175 degrees Celsius 15-20 minutes. Roast them with blender as crunch as you want.
2. Crush the biscuits with blender. Pour in to a bowl, add butter and 1 tbsp Nutella and mix firm. Add 3 tbsp of hazelnut crunch and keep mixing until you get dump and slightly sandy mass.
3. Tip whole thing into 23cm springform and press tightly into the base with your fingers. Place in the fridge.
4. Mix cream cheese and (sifted) icing sugar in a bowl until smooth. Then add suitable amount of Nutella (I used quite much) and mix again until combined.
5. Carefully, spread your Nutella mix over the base and toss rest of hazelnuts on the top. Put back to fridge for set down at least for 4 hours. Overnight would be good. Serve straight from fridge!

Nauti hyvässä seurassa (kahvin kanssa).

Enjoy with good company (and coffee).

Ja lopputulos? Ai että, kun voi maistua hyvältä! Semmoista ihanan pehmeää ja samettista, rapea keksipohja ja pähkinärouhe kruunaa kaiken. Tyhmäkin leipuri onnistuu varmasti! 
 Herrrrrrrkullisia kakkuhetkiä!

And the result? The taste was heavenly! Smooth and velvety filling with crunchy biscuit base and the hazelnut crunch is the crown for the whole cake. Even the dumbest baker will succeed with this one!
Have a tasty cake moments!

#superkokki #superchef
#hookingandcooking


/Riikka

2 kommenttia: